ULUSAL AŞI UYGULAMALARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Bir uzman kuruluşu olan Sosyal Pediatri Derneği yönetim kurulu olarak, ülkemizde son yıllarda giderek artan aşı reddi ve bilim dışı önerilerle ilgili endişelerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz.
Aşılar her yıl dünyada 2 milyondan fazla kişinin yaşamını kurtarmaktadır. Tüm çocuklar uygun şekilde aşılanabilse 1.5 milyon daha canın kurtulacağı bilinmektedir. Bu veriler, Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na aittir.
Sağlıklı beslenme hastalıklardan korunmak için gerekli, ama tek başına yeterli bir yöntem değildir. Tüm bu verilere karşın, aşı yerine havuç, lahana önerilmesini hayretle izlemekteyiz. Bu önerinin geçerli ve güvenilir bir öneri olup olmadığını değerlendirme konusunda halkımızın sağduyusuna güvenimiz tamdır.

24-30 NİSAN DÜNYA AŞI HAFTASI

Dünya Aşı Haftası, her yıl Nisan’ın son haftasında kutlanır. Aşı Haftası, her yaştan insanın hastalıklardan aşılamayla korunmasını hedefler ve bu konuda toplumda farkındalığın artırılması ve bilgilendirilmesi için düzenlenir. Aşılama sayesinde bugüne dek milyonlarca hayat kurtarılmıştır. Aşılama, dünyanın en başarılı ve ‘maliyeti düşük-etkinliği yüksek’ sağlık uygulamalarındandır.

ÇOCUK SAĞLIĞI DERNEĞİ YÖNETİM VE DENETLEME KURULU BAŞKANLIĞINDAN

Çocuk Sağlığı Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 14:30’da Prof. Orhan Ersek Sok., Armir Apt. No:32 Daire:4, Şişli-İSTANBUL adresindeki Dernek Merkezinde aşağıda yazılı gündeme göre yapılacaktır.Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 26 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 14:30’da aynı yer ve gündemle çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır. Genel Kurul üyelerimize önemle duyurulur. Yönetim…