Çocuk Sağlığı Derneği Tarihçesi

Çocuk Sağlığı Derneği, 1964 yılında İstanbul Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Cihad Tahsin Gürson ve Prof. Dr. Olcay Neyzi önderliğinde bir grup çocuk hekimi ve çocuk sağlığı konusuna ilgi duyan yardımseverler tarafından kurulmuştur.

1964 yılındaki kuruluşu sırasında Derneğimiz, “İstanbul Çocuk Sağlığı Derneği” olarak adlandırılmış ve 26.01.1966 tarih ve 6/5907 kanunla “Kamu Yararına Dernek” statüsünü kazanmıştır.

Şubeler kurarak İstanbul dışında yaşayan çocuklarımıza da erişebilmek amacıyla 1998 yılında yapılan tüzük değişikliği ile Dernek bugünkü adını almıştır. Çocuk Sağlığı Derneği, Üniversite birimleri ile el ele çalışarak uzun yıllardır Türkiye’de çocuk sağlığı alanında birçok hizmet, eğitim ve araştırma etkinliklerine destek olmuştur.

Derneğimiz bünyesinde 1970 yılında Süheyla Kunt önderliğinde “varlıklı aileden muhtaç çocuğa yardım” amaçlı bir program başlatmıştır. “Şefkat Eli” adıyla bir program başlatmıştır. 1970 yılından beri yürütülmekte olan bu program, Derneğimizin övündüğümüz etkinliklerinden biridir.

Çocuk Sağlığı Derneği’nin kurucu üyeleri şu isimlerden oluşmuştur:

• Prof. Dr. Cihad Tahsin Gürson
  • Prof. Dr. Olcay Neyzi